En halvdag på Jorden (åk 5 – 7)

i samarbete med profilteatern

Anmälan till ”En halvdag på Jorden” är nu stängd! Sista anmälningsdag var den 19 januari.

jordensistadygn

Profilteatern

Jordens sista dygn

Homo sapiens har visat sig vara en flopp – människorna har blivit för smarta för sitt eget bästa och på kuppen förstört det mesta som var fantastiskt med planeten. Det viskas om att skaparna av jorden är på väg tillbaka, att de vill utplåna mänskligheten, sova på saken och börja om.

Apan, Grisen och Hunden, som följt människan på nära håll genom åren, samlas för att diskutera Tellus öde. Är det lika bra att låta människan försvinna för att lämna plats åt nya, bättre tider? Hunden tror på godheten i husses och mattes hjärta men Apan och Grisen är inte lika övertygade. När skaparna återvänder visar det sig att det är mer än människans överlevnad som står på spel. Snart ska själva jordens öde avgöras!

Jordens sista dygn är en absurd, komisk fabel och en kärleksförklaring till allt det vackra på planeten. Det här vill ni inte missa!

Datum: 14 mars, 22-24 mars, 28-31 mars
Tider: 13.00
Målgrupp: Årskurs 5-7
Spellängd: 1 timme och 30 minuter
Antal platser: 149 platser
Lokal: Profilteatern (Umestan 29, 903 47 Umeå)

Buss
Till just denna föreställning har vi möjlighet att erbjuda busstransport.

Umevatoriet

Klasserna som besöker Jordens sista dygn kommer att få ett erbjudande om ett kostnadsfritt klassbesök på Umevatoriet vid ett senare tillfälle, i mån av plats. Umevatoriets personal kommer att kontakta ansvarig kontaktperson för att boka in ditt besök. Ni kommer att få en planetarieresa samt göra spännande experiment.

Kontakta oss