Wisdome

Umevatoriet i Umeå har under tio år lockat och stimulerat skolelever, lärare, företag, organisationer och allmänhet att lära om och uppleva teknik, naturvetenskap och matematik på nya sätt. Umevatoriet erbjuder redan idag en inspirerande, lustfylld och interaktiv lärandemiljö med rymden som utgångspunkt.

Genom de möjligheter som Wisdome skapat tar nu Umevatoriet ett stort steg mot framtiden och förstärker miljön genom en sammanslagning med Sliperiet – ett forsknings- och innovationscentrum, ett makerspace och en vibrerande och kreativ mötesplats för akademi, näringsliv och samhälle. I satsningen på det nya science centret, som invigs under hösten 2019, ingår att bygga en domteater med världsledande visualiseringsteknik. Sliperiets vackra och centrala läge på Umeå universitets konstnärliga campus, vid Umeälvens strand, bidrar också till att ytterligare utveckla centret som ett attraktivt besöksmål för allmänheten.

Ambitionen är att skapa ett innovativt science center för inspiration, lärande, forskning, innovation och samarbeten i världsklass. Huvudsakliga målgrupper för den framtida verksamheten är: barn och unga, lärare, forskare och studenter, företag och organisationer samt allmänheten. Det betyder att fler målgrupper kommer kunna erbjudas fler samverkansmöjligheter och häftigare upplevelser framtagna i nära samarbete mellan forskare, pedagogiska experter och avancerad teknisk kompetens.

Läs mer om Wisdome

Kontakta oss

info@umevatoriet.se

090-718020